22 Şubat 2016 Pazartesi

Ahzab Suresi (32-34)


"32. Ey peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi bir (kadın) gibi değilsiniz. Eğer ‘Allah’a saygı duyuyor/emrine uygun yaşamak istiyorsanız’ (yabancı erkeklere karşı) edalı ve cilveli konuşmayın. Sonra kalbinde bir hastalık (kötü duygu) bulunan kimse, umuda kapılır (ve kendine bir pay çıkarır). Sözü uygun (ölçülü ve ciddi) şekilde söyleyin.
33. (Çoğu zaman, vakarla) evlerinizde oturun. Dışarıya da evvelki câhiliye zamanı/İslâm öncesi kadınlarının çıkışı gibi süslenip kendinizi teşhir ederek çıkmayın. Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, Allah’a ve Resûlü’ne itaat edin. Ey Ehl-i Beyt! (Peygamberin ev halkı!)[4] Allah, sizden ancak kiri (günahı) gidermek ve sizi tertemiz yapmak ister. [krş. 24/31; 33/59]
34. Evlerinizde okunan Allah’ın âyetlerini ve hikmeti[5]hatırda tutun. Şüphesiz ki Allah, Latîf (her şeyin inceliklerini bilen)dir, hakkıyla haberdardır."
Ahzab Suresi 32-34.ayetler 
Bu ayetlerdeki hitap aynı zamanda tüm mümin hanımlara. Emredilen ve yasaklanan hususları ne kadar da açık açık anlatmış biz kullarına Rabbimiz.
Allahım bizlere Kuranı okuyan, anlamak için çaba gösteren, hayatına uygulayan  salih kullarından olmayı nasip et , girdiğimiz ortamlarda bizleri ya faydalanan ya faydalanılandardan eyle Rabbim! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder